Fragola jégkrém, a minőségi ízélmény

Bemutatjuk a 2023-as Hungaricool győzteseket

hbp04714_retus.jpg

A Fragola fagyit a budapestieknek nem kell bemutatni - aki szereti a finom és különleges ízű fagylaltokat, az szinte biztos, hogy járt már valamelyik üzletükben. A cég a minőségi alapanyagoknak és az egyedi ízkreációinknak köszönhetően hamar a fővárosiak kedvencévé vált, a Hungaricool termékversenynek köszönhetően azonban most már országszerte elérhetők a dobozos Fragola jégkrémek. 

Cipőnagykertől a fagylaltig 

 

Török Balázs tulajdonos a Fragola előtt olasz cipők importőre és nagykereskedője volt, a 2008-as válság hozta úgy, hogy váltania kellett. Mindenképp olyan vállalkozást szeretett volna indítani, ahol kamatoztathatja olasz nyelvtudását és az olasz kapcsolatrendszerét. Ebből született meg 2011-ben a Fragola Kézműves Fagyizó első, Nagymező utcai üzlete.

hbp04306.jpg“Nem volt gasztronómiai előéletem vagy képzettségem, mindössze annyi a kapcsolat, hogy többször jártam Olaszországban és beszélek olaszul. Sokat gondolkodtam, és végül a fagylaltban éreztem meg azt, hogy a kreativitás révén sikerre vihető. Akkoriban még nem sokan kísérleteztek az ízekkel, mi hoztuk be az első izgalmas ízkreációkat a fagyik közé. Úgy éreztük, megtaláltuk a piaci rést, van erre igény, és igazunk is lett: pár hét alatt “berobbant” a Fragola.“ - meséli a tulajdonos a kezdetekről. 

Azonban a fagylalt szélsőségesen szezonális termék, az ősz eljövetelével nemhogy visszaesik, hanem szinte lenullázódik a forgalom. Így néhány év, illetve üzlethálózat-bővítés után 2022-ben a Fragola is elindult a komplexebb gasztronómiai élmény irányába, és a fagyizók után olasz éttermet is nyitottak. Innen már csak egy lépés volt a dobozos termék kifejlesztése. 

 

Új termék, új kihívások

 

“A Hungaricool termékversenyről pár éve hallottam először. Mivel a dobozos jégkrémünkkel bő fél évvel a 2022-es jelentkezési határidő előtt lettünk készek, jó ötletnek tűnt hat olyan ízzel pályázni, amit külön erre az alkalomra kreáltunk, hogy megfeleljünk a nevezési kiírásnak.” - mondja Balázs. - “Az a fajta szakmaiság és komplexitás, amit a SPAR beletesz a versenybe, mindenképpen vonzóvá teszi a Hungaricoolt, és csak tanulni lehet belőle. Azt gondoltuk, hogy nekünk túl sok mindent fagylalt-témában már nem lehet mondani, de a SPAR-nak mégis sikerült.” 

A dobozos jégkrém a Fragolánál is új termék és egyedi megközelítést kíván élelmiszerbiztonsági szempontból is, így jól jött a SPAR tapasztalata.

hbp04609.jpg

Balázs azt is elárulta, hogy mit várnak a Hungaricool versenytől: “A fagylaltózóink és franchise partnereink révén eddig még nem volt országos elérésünk, tehát az, hogy bekerültünk az INTERSPAR üzletekbe, nagyon nagy lépés. Mi leginkább Budapesten és a szűk környezetében vagyunk csak ismertek, a vidék meghódítása nagy kihívásnak tűnik, de reméljük sikerül!” 

Az INTERSPAR hűtőiben hatféle Fragola jégkrém várja a vevőket, melyek között az ételérzékenységgel küzdők is találnak megfelelőt: cukormentes vegán mangó álom, cukormentes vegán pisztácia, tejszínes sósmogyoró, vegán eper sorbet, citromtorta fehércsokis kekszropogóssal, illetve vegán vérnarancs sorbet várja az új ízekre nyitott közönséget. 

És hogy mitől más a Fragola, mint a többi jégkrém? “Nem klasszikus nagyipari keretek között gyártjuk a termékeinket, hanem próbáljuk megőrizni a kézműves minőséget, ami azt jelenti, hogy nagyon odafigyelünk az alapanyagokra, és nem kötünk kompromisszumokat. Bízunk benne, hogy a jó minőségű magyar termékekre van igény.” 

A Fragola hosszútávú tervei között van az INTERSPAR-ok után jövőre a SPAR-ok meghódítása is. Balázsék pedig kísérleteznek tovább az ízekkel, szóval érdemes a Fragolát követni, hiszen a tervek között szerepelnek szezonális, kisszériás ízek, amiket kár lenne kihagyni.

A bejegyzés trackback címe:

https://hungaricool.blog.hu/api/trackback/id/tr1418119962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása