Finom, magyar és “mentes” 

Folyamatosan nő azoknak az embereknek a száma, akik egyes ételeket mellőznek ételallergia vagy ételintolerancia miatt. Szerencsére a boltok polcain is folyamatosan gyarapodnak a különböző „mentes” élelmiszerek, sőt, egyre több ilyen, kiváló minőségű speciális magyar élelmiszer közül tudunk már választani. Ezek közül emeltünk ki néhány igazán különleges terméket. 

e_tele_rze_neyse_gv1_1200x630.jpg

Laktóz-, tejfehérje-, vagy gluténérzékeny vagy? Vegetáriánus vagy vegán étrendet követsz? Oda kell figyelned az összetevőkre? Szerencsére ez ma már nem probléma! A boltok polcain nemcsak egy-egy laktóz-, glutén-, és “mindenmentes” terméket találsz, hanem válogatni is tudsz. Ebben jócskán szerepet játszik az is, hogy a diagnosztizált ételallergiával, vagy -intoleranciával élő emberek száma évről-évre egyre magasabb. A “mentes” ételekről viszont gyakran gondoljuk azt, hogy fogyasztásuk lemondással jár, és nem olyan finomak, mint a “mindent” tartalmazó társaik. Pedig ez nem feltétlen igaz, ezért összegyűjtöttünk néhány olyan szuper magyar terméket, ami nemcsak “mentes”, hanem finom is. 

Anjuna, a vegán jégkrém

Az Anjuna jégkrémeket egy 2015-ös indiai kirándulás ihlette. A hely szellemisége és az ott szerzett élmények mutatták meg az alapítóknak, hogy a nyár nem csak egy évszak, hanem életérzés, amit szeretnének megosztani másokkal is. Minden termékük kizárólag növényi alapú, és minőségi, természetes összetevőkből áll, valamint tej- és gluténmentes, így a vegán étrendet követők is bátran fogyaszthatják. De nemcsak az összetevők miatt kerültek be a válogatásunkba, hanem azért is, mert a klasszikus ízek mellett olyan különleges variációkat is megtalálhattok a kínálatban, mint például az áfonya-levendula, a szeder-rózsa, a mangó-chili vagy a sós földimogyoró-étcsoki.  

A 2020-as Hungaricool termékverseny győztesének ma már 30 különböző ízű terméke van, és több áruházban, így az INTERSPAR boltok hűtőpultjaiban is megtalálhatók.

anjuna-termek.jpeg

Tunki-Tunki, a többfunkciós krém

Sok vegán életmódot folytató embernek ez komoly kihívást jelent úgy étkezni, hogy változatos és finom is legyen amit a tányérjukra tesznek, hiszen gyakran tapasztalják, hogy az ízek tekintetében sokkal több kompromisszumot kénytelenek kötni, mint nem vegán társaik. De ez már a múlté, hiszen Fehér Melinda és Kovács István Róbert Tunki-Tunkijai nemcsak mentesek minden állati összetevőtől, hanem igazi ízbombák is. Emellett adalék- és tartósítószer sincs bennük, hozzáadott cukor és zsiradék sincs, egyszóval nemcsak a vegánok, hanem a laktóz-, illetve gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják. 

A Tunki-Tunki termékeket nehéz kategorizálni, hiszen fogyaszthatók mártogatósként, friss zöldségekkel, burgonya vagy tortilla chipsekkel, de szendvicsre kenve, tésztához keverve vagy krémlevesek alapjaként is megállják a helyüket. A 2023-as Hungaricool verseny győztesét keressétek az INTERSPAR üzletekben, ahol négy ízben is kaphatók. A sültpaprikás édesburgonyás, a salsa, a mexikói és indiai verzió is mind igazi élmény. A salsa az aszalt paradicsom és a datolya párosításával, a mexikói a bab, lime és koriander élénkségével, a sült paprikás édesburgonyakrém az édes batáta és a füstös sült paprika harmóniájával, az indiai pedig a vöröslencse, a gyömbér és a narancs hozzáadásával nyeri el az izgalmas ízharmóniát.

tunki-22.jpeg

NaTuri, az egészséges nassolnivaló 

A NaTuri a nyers és vegán aszalt rágcsálnivalóival és kekszeivel lopta be magát a szívünkbe. NaTurit ugyanis lelkiismeret-furdalás nélkül lehet nassolni, hiszen se hozzáadott cukrot, se tejet, se fehérlisztet nem tartalmaz, mégis finom.

A NaTuri tulajdonosa, Dr. Turi Glória saját betegsége miatt kezdett el nyers ételekkel foglalkozni, a vállalkozás pedig mára olyan manufaktúrává nőtte ki magát, ami nyers vegán különlegességekre specializálódott. A 2017-es alakulás óta a vállalkozás és a termékpaletta is sok változáson ment keresztül: a cégalapítók mellett a család második generációja is bekapcsolódott a munkába, Glória pedig újabbnál újabb termékeket fejleszt, így a nyers nassolnivalók mellett már fermentált termékeket, illetve “mindenmentes” süteményeket is találunk a webshopban. 

A 2023-as Hungaricool verseny győztese hatféle aszalt termékkel (kétféle chips, kétféle keksz és kétféle “élő kenyér”) az INTERSPAR áruházaiban is megtalálható. Ezek a termékek 70-90%-os zöldség-gyümölcs tartalommal, kíméletes aszalással 40-42 fokon, különleges kézi formázással, egyedi receptek alapján készülnek. A vegán és lisztmentes termékeket a glutén- és laktózérzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják, az egészséges, rostban gazdag összetevők pedig nemcsak az emésztésünknek tesznek jót, hanem a vonalainknak is. 

naturi.jpeg

Eden premium, a gluténmentes tészta

Tészta, lemondások nélkül - ez az Eden Premium hitvallása. Ehhez tartják is magukat, hiszen a termékek létrehozásánál a legfontosabb szempont az volt, hogy kiváló minőségű és a hagyományosra leginkább hasonlító tésztákat dobjanak a piacra. Így a durum- és búzaliszt mellőzésével, modern alapanyagokkal és saját fejlesztésű technológiával dolgozták ki a minőségi, gluténmentes száraztészta családjukat, mely tökéletes alternatívája lehet a hagyományos száraztésztáknak.

A  felhasznált alternatív tészta-alapanyagok olyanok számára is fogyaszthatók, akik inzulinrezisztenciával vagy gluténérzékenységgel küzdenek, esetleg növényi étrendet követnek, hiszen minden Eden termék gluténmentes és vegán, ráadásul szójától és kukoricától is mentes, tojás helyett pedig útifűmaghéjat használnak a tészta összetartására. 

A 2022-es Hungaricool nyertes Eden Premium kínálata folyamatosan nő, a 33 tésztaféle mellett már mentes lisztkeverékeket, poharas leveseket és fasírtporokat is találunk. 

eden-termek.jpeg


Ezeket a “mentes” termékeket akkor is érdemes kipróbálni, ha semmilyen ételallergiával vagy -intoleranciával nem rendelkeztek, viszont szeretitek a finom és egészséges ételeket. Keressétek a Hungaricool nyertes “mentes” termékeket az INTERSPAR kínálatában!

A bejegyzés trackback címe:

https://hungaricool.blog.hu/api/trackback/id/tr3318237307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása