G&T - az örök klasszikus új formában

Bemutatjuk a 2023-as Hungaricool győzteseket

hbp01217_retus.jpg

A gin és a gin-tonik reneszánszát éli, az elmúlt pár évben igazi gin-forradalomnak lehetünk szemtanúi. Az ismert márkák mellett egyre több új íz, és egyre több jó minőségű magyar gin kerül a boltok polcaira. Beliczay Zsolt és Czomba Bianka, a Zimek Pálinka tulajdonosai viszont nem ezért döntöttek úgy, hogy a pálinka mellett elkezdenek gint is gyártani, hanem mert jött a Covid. 

“Közgazdászként kerültem a Zimek Pálinka ügyvezetői székébe, és 2021 óta vagyok a cég tulajdonosa. Életemben nem főztem pálinkát, és ez jobb is, ha így marad, vannak erre kiváló szakembereink” - kezdi Zsolt. A zamárdi székhellyel rendelkező üzem a pandémia előtt éttermeknek adott el nagy tételben pálinkát. Aztán jött 2020, amikor ezek az éttermek bezártak, az üzem leállt, és Zsolt tudta, hogy ki kell találnia valamit, hogy talpon tudjanak maradni. 

Gombhoz a kabátot

 

hbp01108.jpgA gin&tonik ötlete váratlanul jött. “A pandémia elején zárva volt minden. Nagyokat sétáltunk és közben azon törtük a fejünket, hogy hogyan tovább. Az egyik ilyen sétán a feleségem fejéből pattant ki az ötlet, hogy csináljunk palackozott, “előre összekevert” gin&tonikot.” - meséli. - “ Utánajártunk, láttunk, hogy itthon nincs ilyesmi, és belevágtunk. De nálunk fordítva ment: a gint nem magáért a ginért, hanem a gin-tonik miatt kezdtük el gyártani.”

A Carly’s névre keresztelt gin&tonikból két íz készült, egy klasszikus, és egy mangó-passionfruit ízű, melyek a Zimek mediterrán ginnel együtt már elérhetők az INTERSPAR áruházakban.  

“Két, vagy lassan három évbe telt, míg megszülettek a végleges termékek, melyekről azt gondoltuk, hogy ezek már elég jók” - folytatja Zsolt, akinek kapóra jött, hogy épp akkoriban indult a nevezés a Hungaricool termékversenyre. Hallott már a versenyről a tévéből, és az INTERSPAR-ban is találkozott a nyertes termékekkel, de végül egy kolléganője buzdítására indultak a termékversenyen - nemcsak a gin&tonikkal, hanem a ginekkel is. 

Út a boltok polcára

 

“Nagyon jó megerősítés, hogy bekerültünk a győztesek közé, és hogy nem gondoltunk nagy hülyeséget, amikor ebbe belevágtunk. Vissza nem térő lehetőséget kaptunk arra, hogy országosan is ismertté váljanak a termékeink - ez önerőből szinte lehetetlen lett volna.” - meséli a Hungaricoolról. - “Példaértékű, hogy egy ilyen nagy cég, mint a SPAR esélyt ad a “kicsiknek” és évről évre bebizonyítja, hogy van értelme a kis magyar vállalkozásokkal foglalkozni. Bárcsak több vállalat is követné a példájukat.” 

hbp01097.jpg

Zsolt a Hungaricool szakmai részét is várja már, és bízik benne, hogy sok olyan ismerettel gazdagodik majd, amit a későbbiekben fel tud használni, hiszen több terve is van a jövőre vonatkozóan. A cégtulajdonos egyelőre a gin&tonikban látja a fejlődési lehetőséget, így ebből várható több új íz a közeljövőben. Azonban nyitottak másféle palackozott italok készítésére, illetve a Zimek pálinkáikról sem akarnak megfeledkezni.

A Hungaricool győztes Zimek termékek 2023. április 20-tól kaphatóak országosan az INTERSPAR áruházakban

A bejegyzés trackback címe:

https://hungaricool.blog.hu/api/trackback/id/tr6618105896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása