4 fontos érv, hogy miért vegyél magyar terméket

Sokszor és sok helyen halljuk, hogy ha választhatunk, vegyünk inkább magyar termékeket. Mi most összegyűjtöttünk pár okot, hogy miért ajánljuk, hogy import áru helyett a magyar áru mellett tegyétek le a voksotokat.  
miert_vegyel_magyar_termeket.jpg

A magyar termékek, zöldségek és gyümölcsök minőségét senkinek nem kell bemutatni, ezt bizonyítja az is, hogy a hazai termékek után az elmúlt években egyre jobban nő a kereslet. Ahogy nőtt a tudatos vásárlók száma, úgy ugrott meg a magyar kisipari termékek népszerűsége is. Ellenőrizhető gyártási technológiák, ismert alapanyagok, odafigyelés, hagyomány, kisebb ökológiai lábnyom, a helyi vállalkozások támogatása, mind-mind fontos szerepet játszik abban, hogy ki miért választ magyar termékeket. De ne fussunk ennyire előre, inkább mutatjuk, hogy miért vegyél te is magyar termékeket:

  • Megbízhatóság. A magyar termékek minősége és alapanyagai könnyebben ellenőrizhetőek, mint a világ másik részéről ide szállított termékeké. A helyi termelők, gazdák és vásárlóik között szorosabb személyes kapcsolat alakul ki, ami arra ösztönzi őket, hogy ne okozzanak csalódást a fogyasztóknak. Ez pedig azzal jár, hogy jobban figyelnek a kiemelkedő alapanyagok használatára és az állandó megbízható minőségre. 

 

  • Hagyomány. A magyar termékek támogatásával tovább élnek a helyi receptúrák, szakmai fortélyok, és amire sokan nem gondolnak, fennmaradnak az őshonos növényfajták is. Ez miért fontos? Mert az őshonos növényfajták sokkal ellenállóbbak a betegségekkel szemben, így jóval kevesebb - vagy semennyi – vegyszer nem kell a termesztéshez, így a belőle készült termék máris sokkal jobb. 

 

  • Helyi gazdaság támogatása. Szerencsére itthon is egyre többen támogatják a farm-to-table, és azegyél helyit, vegyél helyit” mozgalmakat, így nem kell nagyon részletezni, hogy ha hazai terméket vesztek, akkor ezzel támogatjátok a hazai vállalkozásokat, akik helyi munkaerőt alkalmaznak, és a bevétel is helyben marad.

 

  • Környezettudatosság. A magyar termékeknek kisebb az ökológiai lábnyomuk, hiszen rövidebb a szállítási idő és távolság, mint azon   termékek esetében, amik akár hetekig is utaznak a világ másik részéről, hogy eljussanak a magyar boltok polcaira. Így ha magyar termékeket veszel, zöldebben vásárolsz.

 

Ma már szerencsére egyre több helyen kaphatóak jó minőségű magyar termékek. Ez részben a SPAR és a K&H közös termékversenyének, a Hungaricoolnak köszönhető, amelyre évről-évre egyre több magyar  kistermelő és gyártó jelentkezik, hogy terméke szintet lépjen, és országos áruházláncban is elérhetővé váljon. Legközelebb, ha vásárolni mész, keresd a magyar termékeket és támogasd ezzel te is a hazai vállalkozásokat!

A bejegyzés trackback címe:

https://hungaricool.blog.hu/api/trackback/id/tr9017956132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása